Pivné slávnosti
Wiener Wiesn-Fest odštartujú vo Viedni 19. septembra. Milovníci piva a ľudovej zábavy sa môžu tešiť okrem zlatistého moku a vína z Rakúska aj na domáce kulinárske špeciality.
Zdroj obrázku: ComPRess VerlagsgesmbH & Co KG
Pivné slávnosti Wiener Wiesn-Fest odštartujú vo Viedni 19. septembra. Milovníci piva a ľudovej zábavy sa môžu tešiť okrem zlatistého moku a vína z Rakúska aj na domáce kulinárske špeciality.
Už tretie slávnosti piva u našich susedov, ktoré potrvajú do 6. októbra, sa uskutočnia pred kulisou ruského kolesa vo viedenskom Prátri. Viac ako 320.000 návštevníkov zavítalo na prvé dva ročníky
Wiener Wiesn-Fest. Viedenský „Oktoberfest“ sa bude odohrávať na Kaiserwiese v Prátri. Novinkou je voľný vstup do areálu pivných slávností a do všetkých troch stanov – Gösser-Zelt, Wiesbauer-Zelt, Kaiserzelt a i dedinky Wiesn Dorf v čase od 11.00 do 18.00 hod.. Program
Wiener Wiesn-Fest ponúkne vždy jeden deň tématicky venovaný jednej spolkovej krajine Rakúska – počnúc tradíciami, cez kulinárske špeciality až po typickú hudbu regiónov. Rakúska metropola bude prezentovaná na
Wiener Wiesn-Fest 25. septembra.
Medzi domácimi špecialitami si návštevníci pochutia aj na pečených prasiatkach a bravčových kolenách, typickom viedenskom „šnicli“, tradičných praclíkoch i regionálnych špecialitách. Zábavu pri pive a dobrom jedle spestrí aj hudobný program, ktorý už dopoludnia ponúkne dychovky. Od 18:30 hod. očakáva návštevníkov pivných slávností ďalšia zábava pri živej hudbe.
Pohodovú atmosféru spestria najmä koncerty ľudovej hudby a šlágrov v podaní známych kapiel a interpretov z domáceho Rakúska a Nemecka, ako napríklad
Edlseer,
Alpenrebellen,
Meissnitzer Band,
Petra Frey,
Marc Pircher,
Die 3,
Jazz Gitti a
Adi Hirschal.
Festivalový areál bude voľne prístupný, vstupy na zábavu do jednotlivých stanov sú spoplatnené po 18.00 hod.. Do areálu
Wiener Wiesn-Fest sa návštevníci dostanú hlavným vchodom pri Praterstern (Gabor Steiner Weg) alebo vstupom z hlavnej aleje Hauptallee.
Bližšie informácie na
www.wienerwiesn.at.
Foto: ©Faruk Pinjo