Server.sk Auto Fit Kino Music Tech Zľava Môj Bazár Job Reality Fórum Súťaž Foto Počasie PR správy

Dnes je 09. apríla 2020, meniny má a zajtra
Aktuálny čas:

Selský Dvůr čaká gurmánov s menu „Global Chefs Challenge“

Zdroj: Paper Life, redaktor: redakcia, pridané: 01.09.2015

Výnimočná gastronómia vo výnimočnom prostredí - Patrik Bečvář varí súťažné menu
Selský Dvůr čaká gurmánov s menu „Global Chefs Challenge“
Zdroj obrázku: Paper Life
 

Gastronomicky výnimočný zážitok si môžu dopriať návštevníci štvorhviezdičkového hotela Selský Dvůr v pražskom Hostivaři. V piatok 11. septembra 2015 o 18.00 hod. ich čaká kulinársky zážitok v podobe nádherného majstrovského menu „Global Chefs Challenge“. Cena trojchodového degustačného menu vrátane ochutnávky vín ku každému chodu je 48 Eur (1290 Kč) na osobu. Informuje o tom výkonný riaditeľ siete SIVEK HOTELS Viliam Sivek,jr.

,,Výnimočná gastronómia vo výnimočnom prostredí. Tak možno charakterizovať pripravovaný nevšedný zážitok, ktorý čaká na limitovaný počet 40 hostí, ktorí si včas rezervujú svoje miesta. Budú sa cítiť ako na majstrovstvách najlepších kuchárov sveta. Šéfkuchár hotela Selský Dvůr Patrik Bečvář im pripraví kulinárske skvosty, s ktorými pôjde do súťaže Global Chefs Challenge v pražských Letňanoch 14. októbra 2015. Zažijú neopakovateľnú gastronómiu, keď si budú môcť ešte pred konaním samotnej súťaže vychutnať Patrikove súťažné menu. Patrik je jediný reprezentant ČR nominovaný na tohtoročné ocenenie najlepšieho kuchára sveta. V Prahe bude súťažiť spolu s najlepšími kuchármi centrálnej Európy. Víťaz postupuje do finále, ktoré sa bude konať budúci rok v Grécku. Výsledky pražského kola budú vyhlásené okamžite po súťaži a tak budeme vedieť ihneď, či sa Patrik prebojoval,“ hovorí V. Sivek.

Šéfkuchár Patrik Bečvář k tomu poznamenáva: ,,Ako predjedlo môžete ochutnať ravioly plnené marinovaným lososom v citrusoch glazúrovaných v redukcii z červenej kapusty, ceviche z mušlí svätého Jakuba, pečeného halibuta s estragónom, šalát zo zeleru a fenyklu, krémovú espumu z feniklu a wasabi. Hlavným chodom bude teľací chrbát pečený pri nízkej teplote, natrhané teľacie vlákna vo vlastnej šťave, pyré z pečenej mrkvy a citrónovej kôry, žĺtok varený na 65 °C, mikro zelenina pošírovaná na masle a citróne, karfiolové chipsy, petržlenový olejček. Na záver ako dezert potešia tortičky z čokolády Valhorna Grand Cru De Terroir Manjari 64% plnené karamelom a mascarpone, gél zo zeleného čaju sencha a čerstvé maliny.“

Na kulinárskom umení 27-ročného Patrika Bečvářa si zakladá nielen manažment hotela Selský Dvůr, ale má aj široký okruh priaznivcov. Napriek mladému veku bol už najlepším kuchárom roka 2013-14 v ČR a skončil druhý v semifinále súťaže Najlepší mladý kuchár sveta (San Pellegrino Young Chef 2015). Varil napríklad aj pre Baracka Obamu či Georga Busha. Najvýznamnejšou špecialitou pochádzajúcou z jeho dielne sú hovädzie líčka s pyré z pečeného zeleru preliate Demi Glace.

selský dvúr
Patrik Bečvář
zdroj: Paper Life


,,Som členom národného tímu, s ktorým jazdím po súťažiach po celom svete, vďaka tomu mám prehľad, aké sú najnovšie trendy vo svete. Každá súťaž stojí veľa času a samozrejme dôležitá je podpora zamestnávateľa, aby poskytol suroviny na tréning a toleroval absenciu v práci. Musím povedať, že mám úplnú podporu pána Siveka a naozaj pracujem doteraz pre mňa v tej najlepšej reštaurácii, v ktorej so svojím tímom varím len zo sezónnych a čerstvých surovín. Nakoniec o kvalite mojej práce sa môžu hostia presvedčiť sami, keď si prídu ochutnať menu, s ktorým sa pokúsim uspieť na medzinárodnej súťaži, alebo také špeciality a kombinácie surovín, ktoré v mnohých prípadoch ešte nejedli. V súčasnosti ma veľmi baví variť v súlade s prírodou, využívať farmárske produkty. Mám kamaráta z Plzne Tomáša Poppa, ktorý skupuje rôzne produkty od farmárov. Vďaka nemu mám na nich kontakty a môžem odoberať najkvalitnejšie suroviny. Ale baví ma aj zájsť si do prírody a nazbierať suroviny vlastnoručne, napríklad bylinky, kvety, huby, mladé ihličie, vďaka čomu sú moje pokrmy aj kreatívne vypracované. Myslím, že potom človek dostane úplne iný pohľad na varenie a baví ho to,“ vysvetľuje P. Bečvář.

Medzi najvýznamnejšie úspechy v profesijnom živote Patrika Bečvářa patria ocenenia na súťažiach Gurmet team Challenge v rokoch 2010 a 2012, Najlepšie pokrmy vhodné k ružovému vínu 2010, Gastro Hradec 2011, Medzinárodná súťaž v rakúskom Warthe 2011, Kuchár roka Bocused´Or 2011, Česko-slovenská súťaž Primerbacub 2012, Gastrovavrinec 2012, IKA kuchárska olympiáda v Erfurte 2012. Okrem toho varil aj pre členov českého národného hokejového tímu na Majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji. Najviac českým hokejistom chutilo hydinové farmárske mäso z Biofarmy Loužná a čerstvé ryby od spoločnosti Fine Fish. Z príloh bola najpopulárnejšia ryža v rôznych obmenách, cestoviny a zemiaky. Z dezertov boli veľmi obľúbené domáce buchty na niekoľko spôsobov.

Hotel Selský Dvůr zo siete SIVEK HOTELS v lokalite Hostivař patrí medzi TOP 25 hotelov v ČR a nachádza sa na 4. mieste Trip Advisoru v pomere cena-kvalita. Je umiestnený v prírodnom prostredí, 20 min. od historického centra Prahy. Unikátna domáca atmosféra so skvelou gastronómiou, ubytovaním v moderných izbách tipu deluxe a komplexom wellness, poskytuje klientom najdôležitejší servis, ktorý od hotela očakávajú. V útulnom wellness je k dispozícii Kneipov chodník, sauna, brazílska dažďová sprcha, rôzne druhy masáží a kozmetické procedúry. Selský Dvůr je určený nielen pre hostí zo zahraničia a športové tímy, ale v obľube ho majú i biznis klientela a rodiny s deťmi. V tesnej blízkosti sa nachádza Hostivařská priehrada, vhodná na prechádzky, bicyklovanie či bežkovanie. Hotel je vyhľadávaný aj Slovákmi, ktorí tvoria najpočetnejšiu zahraničnú klientelu.

Selský dvúr - hotelová reštauráia
zdroj: Paper Life


Viliam Sivek - SIVEK HOTELS je rodinná hotelová a gastronomická spoločnosť s viac ako 26 ročnou tradíciou v obore cestovného ruchu pod vedením úspešného hoteliera Viliama Siveka, rodáka zo Slovenska. Slovenská klientela je tak pre biznismena jeden z hlavných cieľových trhov, ktorej ponúka aj poznávacie balíky a zážitkovú turistiku v Prahe s ubytovaním v najžiadanejších lokalitách. V SR prevádzkuje franchisingový hotel Prameň Dudince. Za prvý polrok 2015 sieť zaznamenala okrem Čechov a Slovákov, aj najviac návštevníkov z Nemecka, Ruska, Talianska a Francúzska.

Viac informácií je na www.hotelselskydvur.cz alebo na Facebooku.




Server.sk v iOS Server.sk v Androide
 
 

Diskusia k článku

Tvoje meno:

Komentár:


Dnes.Server.sk
Dnešné horúce témy »


Klaudia Krivosudská - vizážistka
Vaša realitná kancelária na predaj, kúpu alebo ...





550.00 € /mesiac
Na prenájom byt, 3 izby, rozloha 61 m2, novostavba
1.00 €
Na predaj obchodný priestor, rozloha 2 690 m2
116.00 € /mesiac
Na prenájom kancelársky priestor, rozloha 14 m2





Ďalší obsah siete Server.sk


Vyberáme z archívu ...

pred 5 rokmi
Dublinský kvartet s názvom Kodaline vydal svoj druhý album. Nový album skupina mala hotový za osem týždňvo – práca a nahrávanie im išlo skvele. Coming Up For Air je vonku!
pred 6 rokmi
Výborná zábava, skvelá hudba a nadšení fanúšikovia! Taký bol 14-ty ročník festivalu Žákovic Open! Rodinný festival v krásnom prostredí Trenčianskych Bohuslavíc ponúkol 18 kapiel a neopakovateľnú atmosféru.
pred 7 rokmi
Vydavateľstvo uzatvára jednu éru tým najlepším od Whitney Houston, čo síce už dávno máte doma aj niekoľkokrát, ale opäť po tom siahnete.
pred 8 rokmi
Na 42. tokijskom autosalóne (Tokyo Motor Show) predstaví japonská automobilka tri novinky. Jednou z nich je štúdia kompaktného hatchbacku s názvom Regina.
pred 5 rokmi
Oscarová Meryl Streep ukáže svoj herecký a spevácky talent v úlohe svojráznej rockerky Ricki Rendazzo, ktorá sa po rokoch vracia k rodine, ktorá ju vôbec nečaká s nadšením.
pred 7 rokmi
Rozhovor pre MTV sa niesol v zábavnej atmosfére, herci sršali vtipom a stále sa smiali.
pred 5 rokmi
Neuveriteľných 30 rokov prešlo od čias, čo Tina Turner vydala legendárny album Private Dancer. Pri príležitosti jubilea vyšla nahrávka opäť, v dvojdiskovej verzii, doplnený o bonusové CD.
pred 7 rokmi
"Práve dokončujeme scenár. Stále však nemáme jasno v obsadení, miestach nakrúcania a v tom, kto bude film režírovať," povedal 66-ročný filmový tvorca.